دانشجویان عمران دانشگاه یزد 90
دانشجویان عمران ورودی 90

 

5-1-    تعریف و هدف
عمران یكی از گرایشهای مجموعه مهندسی عمران است كه در مقطع كارشناسی در بسیاری از دانشگاههای معتبر كشور ارائه می گردد.
هدف از این رشته تربیت نیروهای متخصصی است كه بتوانند در پروژه های مختلف عمرانی در زمینه های ساختمانی ، راه سازی،پل سازی، سازه ها و بناهای آبی ، جمع آوری  و دفع فاضلاب و … مسوولیت طرح، محاسبه اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گیرند.
5-2-    اهمیت و جایگاه در جامعه
كمتر جایی از یك جامعه و كمتر محلی  از یك منطقه است كه فعالیتهای عمرانی به عنوان اولین واساسی ترین نیازهای آن طرح نشود. حتی تمام فعالیتهای صنعتی، كشاورزی، و … نیز به طور مستقیم و غیر مستقیم به این رشته و ابسته اند و از آن سود می برند.
علاوه بر رشد و توسعه جوامع، پیشرفت علم و فن آوری نیز ضرورت پرداختن و توجه دقیق و علمی به كارهای عمرانی و تغییر شیوه های گذشته را آشكار می سازد. فعالیتهای مختلف عمرانی در جهت ایجاد ساختمانها، راهها- پلها، سدها، شبكه های آب رسانی شهرها و روستاها، ساختمانهای خاص نظیر نیرو گاههای هسته ای و حرارتی و .. بخش بزرگی از مجموعه فعالیتهای اقتصادی و تولیدی كشور را به خود اختصاص می دهد به گونه ای كه سهم عظیمی از سرمایه گذاری های ملی در طرحهای ساختمانی و صنایع وابسته به آن به كار گرفته می شود.
مجموعه مطالب بیان شده و نیز جذب سریع فارغ التحصیلان این مجموعه در وزارت خانه ها و نهادها  و سازمانهای دولتی و همچنین بخشهای خصوصی نظیر : شركتهای مهندسان مشاور و شركتهای ساختمانی و راه سازی و … اهمیت قابل ملاحظه و نیاز خاص به متخصص در این رشته را، حتی در مقایسه با سایر رشته های فنی و مهندسی، به وضوح نشان می دهد .
 
5-3-    تواناییهای لازم برای داوطلبان این رشته و ادامه تحصیل در آن
 


ادامه مطلب ...
یک شنبه 4 تير 1391برچسب:, :: 1:21 :: نويسنده : مهسا بخشش

به نظرتون اين سازه معينه يا نا معينه؟

منم نمي دونم ولي سعي كنين بفهمين بعدش از خانم دكتر مي پرسيم

چهار شنبه 27 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 13:33 :: نويسنده : مهسا بخشش

طرح پیشنهادی مهندسین مشاور ابنیه نو اندیش(رتبه 7)

طرح پیشنهادی مهندسین مشاور طرح و امایش(رتبه6)

پیشنهادی مهندسین مشاور اثر(رتبه5)



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 20 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 11:2 :: نويسنده : مهسا بخشش
دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:, :: 18:59 :: نويسنده : حمید رضا ولی زاده

 

                     

 

 

 

                          

 

خواجه نصیرالدین محمد بن حسن جهرودی طوسی مشهور به خواجه نصیر الدین طوسی در تاریخ ۱۵ جمادی الاول سال ۵۹۸ هجری قمری در طوس ولادت یافته است. او به تحصیل دانش علاقه زیادی داشت و از دوران جوانی در علوم ریاضی و نجوم و حکمت سرآمد شد و از دانشمندان معروف زمان خود گردید. طوسی یکی از سرشناس ترین و با نفوذترین چهره های تاریخ اسلامی است. علوم دینی و علوم عملی را زیر نظر پدرش و منطق و حکمت را نزد خالویش بابا افضل ایوبی کاشانی آموخت. تحصیلاتش را در نیشابور به اتمام رسانید و در آنجا به عنوان دانشمندی برجسته شهرت یافت. خواجه نصیر الدین طوسی را دسته ای از دانشوران خاتم فلاسفه و گروهی او را عقل حادی عشر (یازدهم) نام نهاده اند. علامه حلی که یکی از شاگردان خواجه نصیر الدین طوسی می باشد درباره استادش چنین می نویسد: خواجه نصیر الدین طوسی افضل عصر ما بود و از علوم عقلیه و نقلیه مصنفات بسیار داشت.
به همین منظور روز تولد این فیلسوف بزرگ را روز مهندس نامگذاری نموده اند.

 

 

برای مهندسین بن بستی وجود ندارد.
آنان یا راهی خواهند یافت٬ یا راهی خواهند ساخت…
۵ اسفندماه٬ «روز مهندس» بر شما مهندس عزیز مبارک باد!

 

 

 

 

 

پنج شنبه 6 اسفند 1385برچسب:, :: 11:13 :: نويسنده : مهسا بخشش

 

شباهت ما با ژاپنی ها !! ( جالب و خواندنی )

ژاپن که بودم یه روز دوشنبه رفتم سر کار دیدم تو خیابون پر پلیس و شلوغه؛ وضع غیر عادی بود. یه کم پرس و جو کردم دیدیم یکی خودکشی کرده.


البته اینقدر تو ژاپن خودکشی زیاد بود که دیگه خیلی جای تعجب نداشت. پرسیدم: چرا طرف خودکشی کرده؟ فهمیدم طرف مهندس پیمانکار یه ساختمان بوده. قرار بود روز جمعه ساختمان رو طبق قرارداد تحویل صاحبش بده.


روز جمعه ساختمان کارش تموم نشده بود مهندس پیمانکار از صاحب ساختمان دو روز شنبه و یکشنبه مهلت میخواد که ساختمان رو ساعت هشت روز دوشنبه اول روز کاری بهش تحویل بده.


تو این ۴۸ ساعت مهندس و تیمش هر کاری می‌کنند نمی‌توانند کارهای نیمه تمام ساختمان رو تمام کنند و ساختمان رو آماده تحویل کنند.


روز دوشنبه که صاحب ساختمان برای تحویل خونه میاید با جسد حلق آویز شده مهندس پیمانکار مواجه می‌شه. حالا نکته جالب اش می دونی واسه من چی بود؟


این ساختمان فقط نصب پریز برق و نظافتش مونده بود. به دوستان ژاپنی به تعجب می‌گفتم این چه آدمی بود خب چرا خودکشی کرده برای همچین موضوع کوچکی. این دیگه خودکشی نداره که.


آنها با دهان باز نگاه می‌کردند می‌گفتند خودکشی نداره؟ این آینده شغلی‌اش به پایان رسیده بود. دو بار زیر قولش زده دیگه کسی بهش کار نمیداد

 


چقدر شبیه ایرانیان هستند!!!!؟ 
cowboy
 



Great JAPANESE Proverb:


"If one can do it, U too can do it,


If none can do it, U must do it."


شعار بزرگ ژاپنیها:


اگر یک نفر می تواند کاری را انجام دهد, تو هم می توانی آن را انجام دهی.


اگر هیچ کس نمی تواند کاری را انجام دهد, تو باید آن را انجام دهی.

 



Its IRANIAN Version:


"If one can do it, let him do it.


If none can do it, why waste our time on it!!!!"

 

نسخه ایرنی این شعار:


اگر کسی می تواند کاری را انجام دهد, اجازه بده آن را انجام دهد.


اگر کسی نمی تواند کاری را انجام دهد, چرا ما وقتمان را برای آن تلف کنیم؟!!!

 

 
چهار شنبه 3 اسفند 1390برچسب:, :: 21:24 :: نويسنده : سیده فاطمه باغی

 مهندسی عمران – آب

 

این دوره به منظور تربیت متخصصانی تدوین شده است كه بتوانند در زمینه‌های شناخت منابع آب و كنترل و بهسازی كیفیت منابع آب اطلاعات لازم را به دست آورند تا بتوانند در مراحل مختلف طراحی ، نظارت و مدیریت پروژه‌های آب كار كنند. با توجه به اینكه توسعه كشور در زمینه‌های كشاورزی، صنعتی ، عمران و ... بستگی به میزان آب قابل استفاده دارد می‌توان صنعت آب را در ایران در زمره صنایع مادر به حساب آورد. داوطلبان ورود به این دوره باید در دروس ریاضی، فیزیك و شیمی دبیرستان قوی بوده، علاقه‌مندی و استعداد لازم (خصوصا در زمینه طراحی ) را داشته باشند. دروس این دوره به صورت عمومی، پایه ، اصلی ، تخصصی، انتخابی و كارآموزی (كارآموزی صحرایی پروژه تخصصی و كارآموزی تخصصی) است. بعضی دروس اصلی و تخصصی این رشته عبارتند از : مكانیك خاك ، هواشناسی ، هیدرولیك ، آبهای زیرزمینی ، سدهای كوتاه ، پی‌سازی و ... 
فارغ‌التحصیلان این دوره تواناییهای لازم را در زمینه‌های مربوط به كارشناسی مطالعه منابع آب ، تاسیسات آبی و سازه‌های هیدرولیكی، كارشناسی آب و فاضلاب و نظارت بر حسن اجرای طرحهای آبی را خواهند داشت. امكان ادامه تحصیل در این رشته تا حد كارشناسی ارشد و بالاتر در داخل و خارج از كشور وجود دارد. سازمان آب، وزارت جهاد كشاورزی ،‌ وزارت نیرو و بخش خصوصی و ... از جمله مراكز جذب فارغ‌التحصیلان این دوره است.
نظر دانشجویان : یكی از امتیازات این گرایش آن است كه علاوه بر محاسبات سازه‌ای، وارد محاسبات هیدرولوژی و هیدرولیك نیز شده و بر وسعت كار می‌افزاید.
شنبه 15 بهمن 1390برچسب:, :: 17:31 :: نويسنده : مهسا بخشش

این روزها، معماری پایتخت انگلستان، در حال یک پوست‌اندازی گسترده است، بطوری‌که به جرأت می‌توان گفت لندن از دوره ویکتورین تاکنون، شاهد این همه آثار جدید و نوآورانه معماری، از بلندترین برج مسکونی اروپا گرفته تا بزرگ‌ترین ورزشگاه سرپوشیده فوتبال جهان، نبوده است. کارشناسان از رشد جمعیت شهر در کنار تدارک برای میزبانی المپیک ۲۰۱۲، به عنوان عوامل اصلی این رشد سریع انفجارگونه در ساخت‌وساز لندن که هم احداث ساختمان‌های جدید و هم نوسازی پویای ساختمان‌های قدیمی را دربرمی‌گیرد، یاد می‌کنند.

در پروژه‌های جدید شهر لندن، برخی از معماران، همانند رنزو پیانو، معمار ایتالیایی، به ایجاد ساختمان‌های جدید و رکوردشکن تمایل نشان داده‌اند، بطوری‌که برج Shard او در پل لندن، در زمان اتمام ساخت در سال ۲۰۱۰، بلندترین ساختمان مسکونی اروپا خواهد بود. در برخی پروژه‌ها نیز معماران با رجوع به تاریخ معماری غنی لندن، تبدیل ساختمان‌های صنعتی قدیم برجای مانده از قرن نوزدهم به فضاهای اداری و مسکونی مدرن را برگزیده‌اند، مانند پروژه Battersea Power Station که بوسیله تیمی متشکل از پنج معمار انگلیسی طراحی شده است.

آنچه در پی می‌آید، گزیده‌ای است از ستایش‌انگیزترین ساختمان‌های جدید لندن و تعدادی از پروژه‌های در دست انجام برای المپیک ۲۰۱۲، به روایت مجله Business Week:

 پروژه مسکونی، تجاری و تفریحی Battersea Power Station، ۲۰۰۹

 

بقيه عكس ها در ادامه مطلب



ادامه مطلب ...
جمعه 7 بهمن 1390برچسب:, :: 23:29 :: نويسنده : مهسا بخشش

 تاج محل كه یكی از شاهكارهای معماری دنیا محسوب می شود، سبك معماری مغولی را دارد كه تلفیقی از معماری و هنر ایرانی است .

 

 

یكی از مظاهر تمدن ، میراث معماری آن است . هندوستان از این نظر در جایگاه پیشكسوتان قرار دارد، معماری هند در واقع پاسخگوی شرایط محیطی كشور و در تطابق با فرهنگ و سنن آن است .

 
 معماری سبك بودایی در طول سلطنت امپراتور آشوكا اهمیت و رونق بسیار زیادی پیدا كرد. معرف این سبك معماری سه بنای مشهور چایتاهال (مكان عبادت )، ویهارا (دیر) و استوپا (مكان زیارتی ) هستند كه غارهای شگفت انگیز آجانتا و الورا و بنای تاریخی سانچی استوپا نمایانگر آنها هستند. با نفوذ سبك معماری یونانی ، سبك معماری هند دوگونه متمایز پیدا كرد. مكتب هنری مت هورا كه كاملا هندی بود و مكتب هنری گاندهاروا كه متاثر از سبك معماری و هنری یونانیان بود. تفكیك سبك بودایی به هینایانا و ماهایانا بر ماهیت هنر مردمی تاثیر گذاشت .
 
    تاریخ معابد هند به معابد پانینی و پاتانجاسی كه پراساداس نامیده می شدند، برمی گردد. نخستین نشانه های معماری معابد هندو به آثار به جامانده در آیهوله و پاتاداكال در عصر حاضر اطلاق می شود. بعدها با وقوع اختلافات ، دراویدین ، سبك جنوبی و هندو آریایی ، شمالی ، سبك ناگارا معماری معابد به عنوان سبك های قالب ظهور پیدا كردند كه معابد بریها دیسوارا، تهانجاور وسان نمونه های بارز این سبك معماری هستند.
 
    شكل هرمی معابد از اصول طراحی در سبك معماری دراویدین محسوب می شد و از مصالح اصلی كه معماران هندی در این سبك به كار می بردند، سنگ بود و تزیینات آن كاملا هندی بود.
 
    معماری راجپوت تا حدودی متاثر از سبك های هندی موجود در آن زمان و معماری ایرانی و اسلامی بود كه تاق ، گنبد و مظاهر و نمادهای مسلمانان در آن به كار گرفته می شد. نفوذ معماری اسلامی و مغول نیز تاثیر زیادی در سبك معماری در هند داشت . در واقع بعد از پیدایش اسلام تاق و گنبد در معماری بناها بسیار به كار گرفته شده و ساخت مسجد رونق پیدا كرد.
 
 
    یكی از مشهورترین بناهای هند در دوران مغول ساخته شد، معماری مغولی تلفیقی از معماری سنتی هندو و ایرانی بود كه در نهایت منجر به خلق یكی از شاهكارهای معماری دنیا یعنی تاج محل شد. این بنا به دلیل سنگ های مرمر سفید رنگش ، حكاكی های ظریف و مناره هایش غالب اوقات نماد كشور هند محسوب می شود.
 
    با ورود استعمار فصل جدیدی در تاریخ معماری هند آغاز شد. با وجود آنكه هلندی ها، پرتغالی و فرانسوی ها در طول حضور خود تاثیر زیادی بر همه ابعاد هنر این كشور داشتند، ولی این انگلیسی ها بودند كه بیشترین تغییر را در دوران استعمار خود در این كشور ایجاد كردند. در واقع سبك معماری این دوران هندی اسلامی بود كه تركیبی از سبك هندو، اسلامی و غربی بود. سازمان ها و ساختمان های شهری همچون دفاتر پست ، ایستگاه های خط آهن و ... در سراسر هند ساخته شدند. نمونه بارز این سبك معماری ساختمان چهاتراپاتی شیواجی ترمینوس (خح ئ) در بمبئی است كه به احترام ملكه ویكتوریا نامگذاری شده است .
    ساخت دهلی نو در اوایل قرن بیستم با جاده های عریض و ساختمان های شگفت آور این بحث را به وجود می آورد كه در واقع چه نوع سبكی متناسب با فرهنگ و تمدن مردم هند است .
    با آغاز فصل معماری نوین و استقلال هند، دیدگاه های نهرو تاثیر زیادی در تغییر سبك معماری موجود داشت . با طراحی چاندیگار توسط لی كربوسیر، شهری كه مورد علاقه و تنفر بسیاری از معماران است حركت به این سمت آغاز شد. با نفوذ معماری غربی هم تلاش ها در راستای شكل دادن سبك خاصی از معماری كه ریشه در بافت سنتی هند داشت ، جهت داده شد و سبك منطقه گرایی انتقادی را به وجود آورد كه معمارانی همچون بی .وی دشی و چارلز كرا معرف این سبك هستند.
    امروزه معماری هند در واقع تلفیقی از سبك های گوناگون است كه متاثر از گذشت زمان و حضور فرهنگ ها و تمدن های مختلف در این كشور است .

جمعه 7 بهمن 1390برچسب:, :: 23:21 :: نويسنده : مهسا بخشش

مهندسی عمران – نقشه‌برداری

 

                                    

طرح و اجرای برنامه‌های عمران و مطالعات مربوط به زمین مستلزم وجود اطلاع دقیق مهندسی (مسطحاتی، ارتفاعی، چگونگی) به هنگام به صورت نقشه‌های گوناگون (ترسیمی ، رقمی، تصویری) از منطقه مورد نظر است. مجموعه نقشه‌برداری پاسخگوی این نیازها به گونه‌ای هماهنگ با دیگر رشته‌های عمران است و هدفش تربیت افرادی است كه آگاهی علمی كافی و مهارت فنی لازم را در زمینه نقشه‌برداری داشته باشند. داوطلبان ورود به این رشته باید در ریاضیات (هندسه، مثلثات) و فیزیك دوره دبیرستان قوی بوده علاقه‌مندی و آمادگی جسمی (برای كارهای صحرایی و ...) لازم را دارا باشند. بعضی دروس تخصصی این رشته عبارتند از : راه سازی ، تئوری خطاها، جغرافیای ایران ، نقشه‌برداری، ژئودزی (جهت تعیین شكل زمین) فتوگرامتری زمینی و هوایی (عكسهای هوایی) كارتوگرافی، هیدروگرافی (نقشه‌برداری از بستر دریا) ، پروژه و كارآموزی از جمله دروس این دوره است. بعضی تواناییهای فارغ‌التصیلان این رشته عبارتند از:

مدیریت گروههای اجرایی در عملیات نقشه‌برداری ، طرح و برنامه‌های سیستم نقشه، محاسبات و برنامه‌ریزی در زمینه‌های مختلف فنی نقشه‌برداری، تدریس و آموزش در دوره كاردانی (پس از طی دوره مربوط به تعلیم و تربیت).

امكان ادامه تحصیل در این رشته تا حد كارشناسی ارشد در داخل و در سطوح بالاتر در خارج از كشور موجود است. سازمان نقشه‌برداری وزارت برنامه و بودجه ، وزارت راه و ترابری ،‌ وزارت نفت ، سازمان آب ، سازمان بنادر و كشتیرانی،‌ اداره جغرافیایی ارتش و سپاه و بخش خصوصی و ... از جمله محلهای جذب فارغ‌التحصیلان این رشته است.

نظر دانشجویان: این رشته از لحاظ آموزشی با نارسایی‌هایی نظیر كمبود استاد و لوازم كار مواجه است. زیربنای كلیه كارهای عمرانی نقشه برداری است و با توجه به لزوم انجام دادن كارهای عمرانی، فارغ‌التحصیلان آن سریعا جذب بازار كار می‌شوند. داوطلبان باید به سختی كار در بیابان و كوهستان و شرایط سخت نقشه‌برداری توجه داشته باشند.

شنبه 1 بهمن 1390برچسب:, :: 10:53 :: نويسنده : مهسا بخشش

صفحه قبل 1 صفحه بعد

درباره وبلاگ

با سلام و ادب ورود شما رو به وبلاگ بچه های عمران 90 خوش آمد می گم. ایمیل مدیر:M.Bakhshesh72@yahoo.com


ورود اعضا:

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 6
بازدید هفته : 35
بازدید ماه : 34
بازدید کل : 50384
تعداد مطالب : 203
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



Alternative content